Open Modal
100

Feesteditie

August
10 lesjes over Knubbe (voor de eerste graad) die telkens een onderdeel van het leerplan behandelen.

Tijdens het feestjaar van 25 jaar Samenspel kunnen we natuurlijk Knubbe niet vergeten. Knubbe, die in de zedenleerles voor vele kinderen een heus klasvriendje is geworden. Ook kinderen die een andere levensbeschouwing kozen in het officieel onderwijs leerden Knubbe kennen als het onafscheidelijke vriendje van Froezel, Sjoo en nog vele anderen.

Knubbe

Met Samenspel nummer 100, ons allerlaatste nummer, willen we Knubbe en zijn vrienden nog eens extra in de kijker zetten. We doen dit met een reeks nieuwe verhalen vol verrassing en avontuur. Uiteraard wordt de verwerking van de verhalen gelinkt aan het leerplan NCZ. De lessen en de verhalen zetten aan om de volwassenen van morgen zelfstandig te leren denken, voelen en handelen.

Met vormgeefster Freya Vlerick stelden we een nieuw educatief pakket samen. Tineke Vanlens, Martine Konings en verhalenvertelster Nancy Brouckmans hebben samen leuke lessen met vele denk- en doetips voor de leerkracht en de leerlingen uitgewerkt. Ivan Pecnik zorgde voor originele liedjesteksten en muzikale begeleiding.

De verhalen kunnen gebruikt worden in willekeurige volgorde en verspreid over een heel schooljaar of langer. 

Samenspel nummer 100 omvat de handleiding bij de verhalen, de spelletjes en werkbladen bij het pakket. Op de website (www.samenspelncz.be) vind je naast extra kopieerbladen ook 10 fantastische liedjes gelinkt aan de verhalen.

Zo hopen we dat Knubbe nog talloze jaren voortleeft in de harten van vele leerlingen NCZ.nog meer samenspel-nummers