Open Modal
83

Em en Zed [wie ben jij]

May
Em en Zed beleven heel wat avonturen samen. In dit nummer gaan de lessen o.a. over identiteit, gezin, vrienden, gevoelens en gedachten.

Lang stilzitten zit er voor de redactieleden van Samenspel niet in. Vele ideetjes en creatieve hersenspinsels vinden hun weg naar onze kleine maar hechte redactie. Sommige verdwijnen , andere worden op de lange baan geschoven wegens gebrek aan tijd of de nodige fondsen.


Echter niet het verhaal over Em en Zed. De 2 figuurtjes die op de 8 NCZ posters verschenen enkele jaren geleden.

Met trots kondigen wij dan ook de “geboorte” aan van Em en Zed !!!!

Nancy Brouckmans schreef 8 verhalen over twee “buur”kinderen. Em, een meisje, en Zed, een jongen, beiden 9 jaar . De belevenissen van de jeugdige hoofdpersonen zijn herkenbaar voor hun leeftijdgenoten .

Em en Zed ondergingen een metamorfose door het werk van tekenaar Sil Colson die de 8 boekjes illustreerde.

Hun originele namen verwijzen naar de 2 meest gebruikte termen voor NCZ: “moraal” en “ zedenleer”. De thema’s in de verhalen sluiten telkens aan bij een van de themavelden uit ons leerplan, dat momenteel geactualiseerd wordt. De lessen zijn voornamelijk gericht naar de tweede graad in het basisonderwijs.

Samenspel zal 4 maal verschijnen met lessen die aansluiten bij telkens 2 verhalen. Die verhalen zullen 2 aparte boekjes vormen die meegeleverd worden met het tijdschrift.

Verhaal 1 en 2 zitten bij het maartnummer 2017. 

Verhaal 3 en 4 krijg je bij het juninummer 2017

De boekjes 5 tot en met 8 verschijnen vanaf september bij jaargang 22.

Na vier tijdschriften beschik je dus over 8 verhalen / boekjes

De reeks Em en Zed bestaat uit 8 delen:

1: En wie ben jij?

2: *@#$%^&{}

3: Ik zie wat ik zie!

4: Kan ik je helpen?

5: De wereld is van iedereen

6: En toen was ik er

7: Heb je dat al gehoord?

8: ’t Is toch niet waar?!

En nog een uitsmijter: Net als de Knubbetas voor het eerste leerjaar, is er nu de gevoelenstas voor het derde leerjaar. Hierin zitten allerlei leuke spelletjes, opdrachten, vaagjes…Kortom genoeg materiaal om met het gezin (of zelfstandig) op een leuke aanvulling zijn op zedenleerlesjes of volledig onafhankelijk gebruikt worden.

Alleszins zullen de leerlingen er enorm naar uitkijken de tas mee naar huis te mogen nemen om te ontdekken wat er allemaal te beleven valt met het materiaal dat erin zit.

Geïnteresseerd? Kijk snel op onze website www.samenspelncz.be

nog meer samenspel-nummers