Open Modal

Onderweg

Een werkboek voor de leerlingen van het zesde leerjaar (het jaar waarin ze hun Feest Vrijzinnige Jeugd vieren en de lagere school afsluiten) met bijhorende handleiding.
vermelden bij bestelling:
Onderweg
Onderweg

Onderweg

Een werkboek voor de leerlingen van het zesde leerjaar (het jaar waarin ze hun Feest Vrijzinnige Jeugd vieren en de lagere school afsluiten) met bijhorende handleiding.

Aan het einde van het basisonderwijs heeft een kind een heel traject afgelegd: van kind naar aanstormende volwassene en wereldburger met een eigen identiteit. Het Feest Vrijzinnige Jeugd is hier de kroon op het werk: klaar voor de overgang naar het middelbaar onderwijs, waar stilaan belangrijke keuzes voor de toekomst gemaakt worden.

​Met het boekje ‘Onderweg’ wil Samenspel vzw, in samenwerking met deMens.nu, ondersteuning bieden aan leerkrachten NCZ die in de derde graad basisonderwijs aan de slag willen gaan met het vrijzinnig humanisme in al zijn vormen, geuren en kleuren. De tiener maakt kennis met Het Feest Vrijzinnige Jeugd en diverse andere overgangsrituelen die kinderen op weg naar volwassenheid beleven. Een boek vol afwisseling, gemaakt op maat van nieuwsgierige, enthousiaste twaalfjarigen, onderweg naar een volgende fase in hun leven.

Deze uitgave is tot stand gekomen door de enthousiaste samenwerking tussen mensen uit verschillende domeinen die één gezamenlijk doel hadden:
vanuit de vrijzinnige gemeenschap aan leerkrachten NCZ, HVV-feestcomités, vrijzinnig humanistisch consulenten en ouders ondersteuning bieden om met kinderen uit de derde graad basisonderwijs te werken rond vrijzinnig humanisme en de vrijzinnig humanistische aspecten van een Feest Vrijzinnige Jeugd.

​Het boek 'ONDERWEG!’ wordt u, samen met de handleiding, gratis aangeboden. De boekjes zijn te bestellen via volgende site https://www.lentefeest.be/organisatoren/werkboekjes/ en op te halen bij een Huis van de mens naar keuze. De handleiding is er ook op te downloaden (of hiernaast op deze pagina).

nog meer “
Onderweg
niets gevonden