Open Modal

Als ik groot ben!

Een werkboek voor de leerlingen van het eerste en/of tweede leerjaar (het jaar waarin ze hun Lentefeest vieren) met bijhorende handleiding.
vermelden bij bestelling:
Als ik groot ben!
Als ik groot ben

Als ik groot ben!

Een werkboek voor de leerlingen van het eerste en/of tweede leerjaar (het jaar waarin ze hun Lentefeest vieren) met bijhorende handleiding.

Het Lentefeest is een moment om stil te staan bij een fascinerende overgang in het leven van een kind. De kleutertijd is voorbij, het kind ontwikkelt een eigen persoonlijkheid en stelt vragen. Dit boekje wil ouders en opvoeders een houvast bieden bij het vieren van deze grote sprong.

Het is een vrolijk vertel-, speel- en werkboekje dat gaat over alle vormen van groeien en alles wat erbij komt kijken om sterk en zelfbewust in het leven te staan. Het gaat over alles wat een mens doet groeien: ontdekken, dromen, verwonderen, twijfelen, leren, delen, lachen, huilen, spelen, doorzetten, vallen, opstaan, meeleven, maar vooral... jezelf mogen zijn.​

Het lentefeestboek 'Als ik groot ben!' bestaat uit twee delen:
1) een verhaal
Hierin gaat Knubbe op zoek, hij stelt zich vragen. Wat is groot? Wat is klein? Wat is een Lentefeest? Gaat groeien vanzelf? Is groot zijn helemaal vrij zijn?
2) een werk-speel-knutsel-praat-boek
Hierin gaan de kinderen zelf op zoek naar ‘groot worden’, ze beleven hun eigen verhaal. Verscheidene thema's worden aangeraakt: groeien is groter worden - ik voel me groot, ik voel me klein, beiden zijn fijn - groeien is veranderen - groeien is leren, leren is groeien - groeien in je hoofd - gaat groeien vanzelf - wij veroveren de wereld - ontdekken is groeien - ik zie je graag - van dromen ga je groeien - groeien is nieuw leven - ik ben ik en dat is oké - feest

Verder is er ook nog een zeer uitgebreide handleiding:
Hierin vindt men naast een inleiding/duiding, indeling/basisplan en aansluiting bij het leerplan heel wat praktische tips, extra uitleg per thema, de vragen die je zou moeten stellen als volwassene aan het kind, de opdracht naar de kinderen toe, extra activiteiten en leuke ideetjes.

​​Het Lentefeestboek 'ALS IK GROOT BEN!’ kwam tot stand door de samenwerking van leerkrachten zedenleer, de inspectie NCZ, Samenspel NCZ, de Huizen van de Mens en UVV. Het wordt u, samen met de handleiding, gratis aangeboden. De boekjes zijn te bestellen via volgende site https://www.lentefeest.be/organisatoren/werkboekjes/ en op te halen bij een Huis van de mens naar keuze. De handleiding is er ook op te downloaden (of hiernaast op deze pagina).

nog meer “
Als ik groot ben
niets gevonden